Russisch leger kamt Naltsjik uit na aanslag

Russische veiligheidstroepen hebben vanmorgen de zoektocht naar rebellen in de Noord-Kaukasische stad Naltsjik opgevoerd. Daarbij zou een man zijn gedood. Voor de grootschalige actie hebben de militairen een deel van de stad met tanks afgegrendeld. In Naltsjik, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Kabardino-Balkarië, vielen afgelopen donderdag door aanslagen door islamitische en pro-Tsjetsjeense rebellen meer dan 137 doden: 92 militanten, 33 Russische militairen en 12 burgers. Soldaten onderzochten vanmorgen huizen en andere panden om rebellen op te sporen die bij de aanslagen betrokken zouden zijn geweest. De Tsjetsjeense krijgsheer Sjamil Basajev heeft gisteren in een via internet verspreide verklaring de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval.