Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver en televisiemaker Herman Koch praat over zijn nieuwe roman Denkend aan Bruce Kennedy, over een vrouw in midlifecrisis die man en kinderen ontvlucht. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Componist Bart Spaan vertelt hoe hij via muzikant in new wave bands compositie is gaan studeren bij de gevestigde Nederlandse componist Daan Manneke. In het tweede uur verhalen en gedichten van Thomas Verbogt, Vrouwkje Tuinman, Peter Holvoet-Hansen en Sanneke van Hassel. Muziek van zanger, gitarist en liedjesschrijver Bart Oostindie. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Kok André Amaro praat onder meer over zijn motivatie om te koken voor een ideëel doel, zijn reizen en zijn geboorteland Portugal. Radio 1, 0.04-0.45u.

Plein publiek. Gesprek met producent Bero Beyer van de film Paradise Now!. Deze thriller over twee jonge Palestijnen die gerekruteerd worden om een zelfmoordaanslag te plegen, heeft al enkele prijzen gewonnen, onder meer op het Filmfestival van Berlijn en het Nederlands Film Festival. Morgen, 747AM, 9.30-11.00u.