Ministers bezorgd over cellentekort op Antillen

De ministers Pechtold van Koninkrijksrelaties en Kamp van Defensie hebben op Curaçao hun bezorgdheid uitgesproken over het uitblijven van de bouw van extra gevangeniscellen op het eiland. De ministers deden dat tijdens een vergadering met de Antilliaanse regering over het Plan Veiligheid Nederlandse Antillen. Dit plan moet de hoge criminaliteit op het eiland terugdringen. De Antilliaanse minister Dick (Justitie) zei in juni al dat de honderd extra cellen bijna klaar waren. Maar dat is nog steeds niet het geval. Kamp is daarover verbolgen. ,,Ik hecht grote waarde aan afspraken. Die moeten worden nagekomen'', aldus Kamp na het overleg. Dick beloofde bovendien dat er in de loop van volgend jaar 500 extra cellen bijkomen. Pechtold betwijfelt of het zover zal komen. ,,Er moet een tandje bij, want er is te weinig voortgang'', zegt hij. ,,We willen cellen en bewakers zien.''