Minder vers bloed voor jonge stad New York

New York, de stad die drijft op de constante verse instroom van immigranten, trekt steeds minder vers bloed aan. Vorig jaar werd het laagste aantal immigranten toegelaten van de afgelopen vijftien jaar: 90.000. In 1990 kwamen er nog 168.000 legale immigranten naar de stad. Dat blijkt uit onderzoek van de Pew Hispanic Center. The New York Times

Minder vers bloed voor jonge stad New York

New York, de stad die drijft op de constante verse instroom van immigranten, trekt steeds minder vers bloed aan. Vorig jaar werd het laagste aantal immigranten toegelaten van de afgelopen vijftien jaar: 90.000. In 1990 kwamen er nog 168.000 legale immigranten naar de stad. Dat blijkt uit onderzoek van de Pew Hispanic Center. The New York Times schreef erover.

Opvallend is dat de toestroom van immigranten in heel de VS een duidelijk ander patroon volgt dan in New York. In staten als Texas en Californië komen veel illegale Mexicanen het land binnen. In New York is dat aantal minder, denken de onderzoekers op basis van overheidsdata. Sinds 9/11 zijn de regels met name hier scherper - en New York is lastiger te bereiken vanuit Mexico. Op straat kom je wel Latino’s tegen, rond etenstijd, als maaltijdbezorger.

De gemiddelde leeftijd in New York blijft ongekend laag: 34 jaar. Dat komt met name door immigrantenfamilies met veel kinderen. Zes van de tien kinderen die sinds 1990 in New York City geboren zijn, hebben ten minste één ouder uit een ander land dan de VS.

    • Freek Staps