Lijk onder asfalt gezocht

Wegenbouwer Heijmans, die vandaag is begonnen met het openbreken van de Streekweg in het Limburgse Reuver, zal bij het verwijderen van het asfalt extra alert zijn op het mogelijk aantreffen van een stoffelijk overschot. Politie en Rijkswaterstaat sluiten niet uit dat het lichaam van Marjo Winkens daar dertig jaar geleden is begraven.

Het destijds zeventienjarige meisje uit Schimmert wordt sinds 1 september 1975 vermist, nadat ze `s avonds met een vriendin een bezoek had gebracht aan een kermis in Sittard. Spullen van Marjo Winkens, van wie de politie vermoedt dat ze is vermoord, werden later gevonden bij de Streekweg – toen nog bestaand uit zand en grind – in het kilometers noordelijker gelegen Reuver. Haar geleende brommer lag vrijwel onbeschadigd in een greppel langs de weg tussen Spaubeek en Schimmert.

Getuigen verklaarden dat ze in de nacht van de verdwijning van Marjo Winkens een auto met drie mannen de Streekweg hebben zien inrijden. De zaak rondom het Limburgse meisje kreeg in 1975 en ook daarna veel landelijke aandacht. Het politieonderzoek was bijzonder grootschalig. Geregeld zijn er na tips zoektochten gehouden, onder meer in de bossen nabij de Streekweg. Bovendien is de weg enkele jaren geleden met speciale röntgenapparatuur afgetast.

In 1980 rees bij de politie de verdenking dat een toen 30-jarige portier van enkele Haagse nachtclubs bij de verdwijning van Marjo Winkens was betrokken. Deze man kreeg in 1982 levenslang voor het verkrachten en vermoorden van drie meisjes, maar werd niet veroordeeld voor de moord op Marjo Winkens.