Gehuwde 65-plussers krijgen geen extra geld

Het extraatje van 46 euro per maand dat het eilandbestuur op Curaçao beschikbaar heeft gesteld voor 65-plussers valt niet bij iedereen in goede aarde. De Curaçaose Stichting Pro Gepensioneerden overweegt een gang naar de rechter en wil op korte termijn een protestmanifestatie houden tegen het eilandbestuur.

De stichting is boos omdat eerdere afspraken volgens haar niet worden nagekomen. Aanvankelijk zou zijn beloofd dat alle bejaarden met een Algemene Ouderdomsverzekering (aov) van maximaal 250 euro per maand in aanmerking komen voor de extra uitkering. Nu blijkt dat de tegemoetkoming alleen voor alleenstaande 65-plussers geldt. ,,Door de criteria achteraf te veranderen, vallen echtparen buiten de boot. Dat is pure discriminatie'', zegt Elvio Carmelia van de Stichting Pro Gepensioneerden,

Op de Nederlandse Antillen wonen 21.600 mensen van 65-plussers, waarvan 15.243 op Curaçao. De voorspelling is dat deze groep in 2017 44.600 bedraagt. Door de vergrijzing en migratie van gezinnen naar Nederland maken ouderen een steeds groter deel uit van de Curaçaose samenleving.