Bijbel in mp3-formaat

Heel het woord Gods is sinds gisteren in audiovorm te downloaden van de website van de IKON.

In oktober 2004 hield de omroep een voorleesmarathon in samenwerking met de andere zendgemachtigden van Nederland 1. In boekhandel Donner in Rotterdam lazen honderden bekende en onbekende Nederlanders de Nieuwe Bijbelvertaling voor. Die voordracht van 150 uur was al te beluisteren op www.voorleesbijbel.nl en nu staan de bestanden als mp3 op www.downloadbijbel.nl.

De site www.voorleesbijbel.nl is al een miljoen keer geraadpleegd, zo meldt de IKON. De in totaal 1400 geluidsbestanden die op de downloadsite staan nemen zo'n 3 gigabyte in beslag. De gebruiker hoeft ze echter niet allemaal tegelijk op zijn mp3-speler te laden. Ieder hoofdstuk kan apart, of in delen van enkele verzen, gedownload worden.