Televisie Overige films

The Rock (Michael Bay, 1996, VS). High-budget-actiethriller ondermijnt zichzelf met droogkomische grollen. Medische-wapensexpert Nicolas Cage en het doorgewinterde ontsnappingstalent Sean Connery moeten doordringen tot het voormalige gevangeniseiland Alcatraz teneinde enkele gifgasraketten uit te schakelen die San Francisco bedreigen. SBS6, 20.30-23.20u., onderbroken door Hart van Nederland.

The Deep End of the Ocean (Ulu Grosbard, 1999, VS). Geflopt vehikel voor Michelle Pfeiffer heeft zo zijn tv-filmachtige kwaliteiten en houdt sentimentaliteit verdienstelijk buiten de deur. Pfeiffer herkent in jochie haar eigen zoontje, dat negen jaar eerder als peuter spoorloos verdween. Bijrollen van Treat Williams, Whoopi Goldberg. Net5, 20.35-22.30u.

Retroactive (Louis Morneau, 1997. VS). Aardige sciencefictionfilm waarin een wetenschapper een methode heeft ontdekt om in de tijd te kunnen reizen. Op een dag krijgt hij bezoek van een vrouwelijke agent die zijn hulp nodig heeft om een moord te verhinderen. Met Kylie Travis en James Belushi. ZDF, 22.15-23.40u., nagesynchroniseerd.

Au coeur du mensonge (Claude Chabrol, 1999, Frankrijk). Misdaadfilm. In een Bretons dorp wordt het lijkje gevonden van een tienjarig meisje. René, haar kunstleraar, is de laatste die het kind in leven heeft gezien. Steeds meer mensen in de kleine gemeenschap beginnen hem als de moordenaar te zien. Met Sandrine Bonnaire, Jacques Gamblin. Arte, 0.25-2.15u.

La dernière lettre (Frederick Wiseman, 2002, Frankrijk/VS). A-typische film van cinéma vérité-voorman Wiseman is een gestileerde registratie van een monoloog uit het boek Life and Fate van Vasili Grossman. Oekraïense moeder (Catherine Samie) vertelt over de Duitse bezetting, het ontwaakte anti-semitisme en haar verbannning naar een getto. Film is wel getypeerd als een radioprogramma. Morgen, TV5, 10.15-11.30u.