PSV: samenwerking Chelsea volgens regels

PSV ontkent dat er een onreglementaire samenwerking bestaat met Chelsea. De wereldvoetbalbond FIFA onderzoekt de connecties en invloeden van diverse (rijke) eigenaren van profclubs die voor een netwerk van ontoelaatbare dwarsverbindingen zouden zorgen. Ook de handelwijze van Roman Abramovitsj, de gefortuneerde eigenaar van Chelsea, wordt in dit verband mogelijk onder de loep genomen.

KNVB-voorzitter Jeu Sprengers, tevens penningmeester van de Europese voetbalbond (UEFA), sluit niet uit dat dan tevens wordt gekeken naar de overeenkomst die PSV met Chelsea heeft gesloten over Alex. De landskampioen trok de Braziliaan met geld van Chelsea aan. De verdediger heeft een arbeidsovereenkomst met PSV tot 2009. Vanaf volgend seizoen vervallen de rechten van PSV op Alex en kan de Braziliaanse speler worden opgeëist door Chelsea. De transfer, die aan allerlei strenge regels was gebonden omdat Alex uit een land van buiten de Europese Unie komt, werd goedgekeurd door de KNVB.

PSV zegt bij monde van voorzitter Rob Westerhof en technisch directeur Guus Hiddink dat de club een zakelijke relatie heeft met Chelsea, zoals dat in Nederland vaker voorkomt. Feyenoord heeft stadgenoot Excelsior als satellietclub en is er een samenwerkingsverband tussen Ajax en Haarlem. Topclubs verhuren op grote schaal spelers aan kleinere clubs.

Hiddink: ,,We hebben een normale, legale overeenkomst met Chelsea. Iedereen is welkom dit te onderzoeken. Wie denkt iets onregelmatigs aan te treffen, komt bedrogen uit.''