Internet Voorkeur

Hells Angels. Politie en justitie hebben vanochtend een grote actie gehouden tegen de Hells Angels. Een onbekend aantal leden van de organisatie is aangehouden, clubhuizen en woningen zijn doorzocht. Justitie brengt de organisatie onder meer in verband met moorden, afpersing, drugs- en wapenhandel.

In het forum op de website van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels discussiëren voor- en tegenstanders van de motorclub over de invallen. ,,Eindelijk wordt Nederland wakker'', schrijft iemand die ondertekent met de naam Finaly (sic). ,,Niemand kan en mag een eigen staat oprichten in onze staat Nederland. Ook de Hells Angels niet!'' Freddy uit Kampen reageert: ,,Het wordt tijd voor een inval in Den Haag bij die criminelen.''

Er stond vanochtend nog geen reactie van de Angels zelf op www.hellsangelsamsterdam.nl. De site bevat voornamelijk foto's van evenementen en een eerbetoon aan overleden Angels. Dat geldt tevens voor de internationale website, hells-angels.com. De videobeelden die daarop stonden zijn tijdelijk verwijderd vanwege te veel belangstelling.

Het openbaar ministerie heeft een dossier over de Hells Angels op www.om.nl. Dat bevat onder meer een samenvatting van de zaak tegen de Hells Angels Limburg. Tik `Hells Angels' in het zoekvenster.