Bij Hofstadgroep geen wapens gevonden

Bij huiszoekingen in woningen van zeven vermoedelijke leden van de `Hofstadgroep' die vrijdag zijn gearresteerd, zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Wel zijn een zak met bivakmutsen en drie gasmaskers in beslag genomen.

Dit heeft jusitie bekendgemaakt. De aanhoudingen van vrijdag zijn verricht na berichten van inlichtingendienst AIVD dat de 19-jarige hoofdverdachte Samir A. op zoek zou zijn naar automatische vuurwapens en explosieven. Samen met anderen zou hij een terroristische aanslag voorbereiden, zo waarschuwde de AIVD. A. is twee keer eerder opgepakt voor een vergelijkbare verdenking, maar dit heeft niet tot een veroordeling geleid. De bivakmutsen en een van de beide gasmaskers werden in zijn Haagse woning gevonden.

Extra beveiligingsmaatregelen die vrijdag kort voor de arrestaties werden genomen, zijn nog steeds van kracht. Zo krijgen leiders van fracties in de Tweede Kamer persoonlijke beveiliging en is het Binnenhof afgesloten voor bezoekers. Het vermoeden is dat de mogelijke aanslag zou worden gepleegd op politici. Extra beveiliging is er ook voor de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en voor het hoofdkantoor van de AIVD.

Vrijdag zei minister Remkes (Binnenlandse Zaken) op een persconferentie dat de gearresteerden zouden horen bij de Hofstadgroep, een groep die door AIVD en justitie als terroristisch wordt gekenschetst.