Ajax op winst dankzij Champions League

Mede dankzij de premies van de Champions League heeft Ajax vorig seizoen met winst afgesloten. De beursgenoteerde voetbalclub hield 4,2 miljoen euro over aan de Europese competitie, ook al overleefde de club de eerste ronde niet.

Het seizoen 2004-2005 leverde Ajax een nettowinst op van 2,8 miljoen, tegen 9,6 miljoen een jaar eerder. De omzet nam met bijna 4 procent toe tot 66,6 miljoen euro. Dit heeft de club vanochtend bekendgemaakt. De verkoop aan spelers, onder wie Zlatan Ibrahimovic, leverde vorige jaar in totaal 16,4 miljoen euro op. Wanneer daarvan de aankoop van nieuwe spelers en de versnelde afschrijving op Wesley Sonck en Tom Soetaers wordt afgetrokken, resteerde een positief saldo van 0,8 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg dit saldo nog bijna 10 miljoen euro, hetgeen de winstdaling in het afgelopen seizoen verklaart.

Het operationele resultaat (exclusief vergoedingssommen, afschrijvingen en belastingen) kwam uit op 4,7 miljoen en ook voor het lopende seizoen zal dit winstcijfer volgens Ajax positief zijn, gezien de deelname aan de Champions League.

De voetbalclub keert geen dividend uit. In het vorige boekjaar kregen aandeelhouders nog 14 cent per aandeel. Het aandeel Ajax bleef vanochtend ongewijzigd op 9.30 euro.