Gloria Estefan wil graag jongere fans

Conga, Dr. Beat, Rhythm is gonna get you en The Magically Mysterious Adventures of Noelle the Bulldog. Allemaal Gloria Estefan-producties. De Cubaans-Amerikaanse zangeres, die in de jaren tachtig met haar Miami Sound Machine monsterhits scoorde, heeft een nieuwe markt gevonden: kinderboeken. Deze week is het eerste boek over Noelle de bulldog verschenen, maar ze heeft

Gloria Estefan wil graag jongere fans

Conga, Dr. Beat, Rhythm is gonna get you en The Magically Mysterious Adventures of Noelle the Bulldog. Allemaal Gloria Estefan-producties.

De Cubaans-Amerikaanse zangeres, die in de jaren tachtig met haar Miami Sound Machine monsterhits scoorde, heeft een nieuwe markt gevonden: kinderboeken. Deze week is het eerste boek over Noelle de bulldog verschenen, maar ze heeft een contract met haar uitgever voor een hele serie, verklapte Estefan in een New Yorkse boekhandel.

Estefan kan economisch inzicht niet ontzegd worden. Nu de Harry Potter-serie met het boek enger wordt en een paar jaar geleden ook Madonna (?Nee, hierover heb ik Madonna geen advies gevraagd. Ik vraag haar eigenlijk nooit om advies?) een kinderboek schreef, is de belangstelling voor sterauteurs met een peuterboek enorm. Ook bij volwassenen.

Het boek, op rijm, gaat over een lelijk schoothondje dat alleen maar mooie dieren (vogels, vlinders, vissen) tegenkomt en zich maar moeilijk kan aanpassen in haar nieuwe omgeving. Estefan schreeft het boek zelf - op de lopende band van de sportschool - en voor de hond stond haar eigen Noelle model. De échte Noelle heeft een luxeleven, legt Estefan uit, slaapt op tafel ?en alle mensen die bij mij thuis werken, willen in een volgend leven terugkomen als mijn huisdier?.

Estefan is weer helemaal terug. Een remake van haar Dr. Beat staat hoog in de hitlijsten. In Nederland deze week op nummer 17. Luister hier naar de nieuwe versie en hier naar de versie uit 1984. Estefan was duidelijk over haar bedoelingen tijdens haar bezoek aan de boekwinkel: ?Hé, wat is hier aan de hand? Waar zijn de kinderen eigenlijk??

    • Freek Staps