Trainer Maaskant in de problemen

De positie van trainer Robert Maaskant bij Willem II wankelt. Zijn ploeg stelde ook gisteravond tegen Sparta (0-0) diep teleur. Met slechts acht punten uit acht duels voldoet Maaskant duidelijk niet aan de verwachtingen in Tilburg. En met de duels tegen AZ (uit) en Feyenoord (thuis) voor de boeg moet de trainer het ergste vrezen.

De aanhang mort al weken en zag de ploeg alleen thuis tegen ADO Den Haag (1-0) met grote moeite winnen. Zelfs tegen tien man (rode kaart Spartaan Michels in 70ste minuut) was Willem II machteloos. De Rotterdammers hadden zelfs kansen genoeg om de tweede uitzege van het seizoen te behalen. In de slotfase incasseerde ook Rose van Sparta echter rood.

Toch had Willem II in de eerste helft voldoende kansen om tegen Sparta op voorsprong te komen, maar het gemis van een echte spits was duidelijk te merken. Maaskant moest uit nood Reuser in de punt posteren wegens blessures van Kerekes (op de bank) en Dembele. Bovendien hadden de Tilburgers de pech dat doelman Ponk in grote vorm verkeerde. Hij ranselde in een reflex kopballen van Reuser en Caluwé uit zijn doel.

Sparta kon daar weinig tegenover stellen. Zonder de geblesseerde Van den Bergh miste het middenveld een speler die de aanval kon ondersteunen. Voorin ontbeerden de Rotterdammers, met een opnieuw zwakke Rose, de kracht en kwaliteit om het onzekere centrale duo Van Nieuwstadt (weer fit) en Van Mosselveld op de proef te stellen.

Na rust werd het bij Willem II achterin steeds onrustiger. Sparta kon er niet van profiteren. Oost verprutste de grootste kans. Hij kwam alleen voor Moens, maar kreeg de bal niet voorbij de doelman. Ook Bouaouzan en Michels slaagden daar niet in. Maaskant greep vervolgens in en bracht toch spits Kerekes in. Het vuur in de wedstrijd kwam echter door een onbezonnen actie van Spartaan Michels. Hij sloeg Hadouir tegen de grond en dat betekende meteen rood. Willem II kon ook daarna geen vuist maken.