Spanning stijgt bij WK dammen

Met het vorderen van het wereldkampioenschap dammen nemen langzaam spanning en voorzichtigheid toe en daarmee ook het aantal remises. Werd er in de voorronden op los gescoord, in de finalegroep kon gisteren slechts één overwinning worden genoteerd. De overige vijf partijen eindigden in remise. Getmanski was de winnaar van de dag. De jonge Rus versloeg in de kortste partij (41 zetten) Farid. Dat betekende de tweede nederlaag voor de titelloze man uit Azerbeidzjan, die tot verrassing van velen de finale wist te halen. Getmanski klom op naar de gedeelde eerste plaats. Daar is hij in gezelschap van Tsjizjov en Valneris. De Let Valneris bleef in evenwicht met Kees Thijssen. De andere twee Nederlanders in de finale, Alexander Baljakin en Gérard Jansen speelden onderling eveneens remise.