Radio Voorkeur

Opium. Gesprek met kleinkunstenares Ellen Pieters (bekend van Kopspijkers, Het Klokhuis en het radioprogramma Spijkers met Koppen) over haar rol in de relatiekomedie Een andere Sexe. Ook wordt gesproken over haar televisievertolkingen van Maxíma en Rita Verdonk. Verder schrijfster Simone van der Vlugt over haar nieuwste psychologische thriller Schaduwzuster. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier: Ik zie een ster. Een reportage over het Eurovisie Songfestival dat eind deze maand voor de vijftigste keer met een groot gala wordt gehouden. Voor deelnemers en aanhang, maar ook voor de journalisten. Radiomaker Tom van den Oetelaar is sinds 1998 verslaafd aan het songfestival en heeft alle festivals op dvd. Vorig jaar was hij er voor het eerst als reporter. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum bonum pulchrum. Andreas Blühm over de tentoonstelling Beestachtig mooi in het Van Gogh Museum en de invloed van de kunst op onze perceptie van dieren. Én Anton Vernooij, die afscheid nam als bijzonder hoogleraar kerkmuziek over de schoonheid van de liturgische muziek. 747AM, 23.00-24.00u.