Radio Voorkeur

Zaterdagmatinee. In het eerste uur aandacht voor vrouwelijke componisten in het interbellum met de Nederlandse Rosy Wertheim, de Oostenrijkse Grete von Zieritz, de Tsjechische Vitezslava Kapralova en de Amerikaanse Florence Price. Zij waren tijdgenoten van Kurt Weill, die centraal staat in de aansluitende uitzending. Radio 4, 13.00-14.10u.

Knetterende letteren. Onder meer een discussie over de AKO-literatuurprijs en de Nobelprijs. Verder aandacht voor Nederlandse vertaling van de roman Nachtlicht van de Spaanse auteur Albert Sandez Pinol, die al twee jaar op de bestsellerslijsten in Spanje staat. In meer dan dertig landen is het boek in vertaling verschenen. 747AM, 14.02-15.00u.

Opera live: Siegfried. Derde deel van Wagners Ring des Nibelungen bij de Nederlandse Opera door het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen met o.a. de tenoren Stig Andersen en Graham Clark, bas-bariton Albert Dohmen en sopraan Nadine Secunde. Zondag het laatste deel: Götterdämmerung. Radio 4, 17.02-23.00u. en zondag, 17.02-23.00u.