Nedved bereid tot rentree bij Tsjechië

Pavel Nedved is toch bereid terug te keren in in de Tsjechische voetbalselectie. De 33-jarige middenvelder is beschikbaar voor de play-offwedstrijden tegen Noorwegen op 12 en 16 november. De winnaar van de duels gaat naar het wereldkampioenschap in Duitsland. ,,Als bondscoach Karel Brückner me nodig heeft voor die wedstrijden, kom ik'', zei de Europees voetballer van het jaar 2003 gisteren. Eerder op de dag had een woordvoerder van de Tsjechische bond gezegd dat voor Nedved ,,de deur naar het nationale elftal niet dicht is''.

De afgelopen week lieten verscheidene internationals, onder wie de geblesseerde spits Jan Koller, weten op zijn comeback te hopen. Nedved had daarover reeds voor de interland van Tsjechië tegen Roemenië contact met aanvoerder Tomás Galásek. Maar hij durfde een terugkeer toen nog niet aan. Nedved wilde zich dit seizoen vooral concentreren op zijn club Juventus en was bang voor overbelasting. Kort voor de interland tegen Nederland zou er contact zijn geweest tussen bondscoach Brückner en Nedved, maar dat bleek niets te hebben opgeleverd. Tsjechië werd vervolgens door Oranje met 0-2 verslagen. De kans is nu aanwezig dat Nedved volgend jaar voor het eerst in zijn loopbaan deelneemt aan een wereldkampioenschap voetbal.

Roy Keane daarentegen zet een punt achter zijn interlandcarrière. De 34-jarige aanvoerder vindt het genoeg nu Ierland is uitgeschakeld voor het WK voetbal. The Mean Man, geboren in Cork, speelde 68 interlands. Hij kondigde eerder aan dat hij volgend jaar ook stopt bij Manchester United.