Mia Audina kan weer verliezen

Vijf jaar geleden maakte ze het voor het laatst mee. Toen op een zeer ongelegen moment, in Sydney in de kwartfinales van de Olympische Spelen. Mia Audina had een black-out en verloor destijds kansloos met 11-2 11-1 van de Deense Martin. Gisteren werd het de badmintonster in de kwartfinales van het Dutch Open wederom zwart voor de ogen. De Duitse Xu Huaiwen veegde haar met eveneens 11-2 11-1 van de baan. ,,Hoe kan dit?'' Ondanks al haar ervaring klonk het haast wanhopig uit de mond van Audina. De 26-jarige geboren Indonesische meldde zich elf jaar geleden al aan de wereldtop. In 1996 won ze olympisch zilver in Atlanta. Ook in Athene haalde ze vorig jaar olympisch zilver op. Ze kon niet uitleggen waarom dit haar in Den Bosch overkwam. ,,Niets lukte. Ik begrijp niet dat het gebeurde. Ik weet niet wat ik moet verklaren.''