Anders maakt eender 2

Mannen- en vrouwenhersenen vertonen duidelijke verschillen, zo lees ik in het artikel van Niki Korteweg (W&O 8 okt). Het mannelijk brein is gemiddeld 10% groter dan het vrouwelijke. Evenwel komt Korteweg tot de conclusie dat er in het kunnen aanleren van vaardigheden en gedragingen geen of weinig verschillen zijn. Je zou dus kunnen concluderen dat vrouwen hun hersenen 10% efficiënter gebruiken dan mannen.

Overigens kan ik beamen dat verschil tussen `jongetjesgedrag' en `meisjesgedrag' in de genen zit: mijn vrouwelijke partner en ik hebben een jongen en een meisje. We voeden ze hetzelfde op, maar onze zoon trok van nature naar voetballen, computers en auto's terwijl onze dochter speelde met poppen, kleertjes en barbies. Het was prachtig om die verschillen te zien ontstaan!

    • Ien G.M. Peijnenburg