www.nrc.nl

Vandaag op de website van NRC Handelsblad het actuele dossier Vogelgriep, uitleg over de nieuwe Krakercompetitie en de volledige toespraak van Gerd Leers, burgemeester van Maastricht.

Dossier Vogelgriep. Europa moet zich voorbereiden op een mogelijke uitbraak van vogelgriep. Dat maakte de Europese Commissie gistermiddag bekend. Vandaag riepen de ministeries van Landbouw en Volksgezondheid reizigers naar Turkije en Roemenië op om extra voorzichtig te zijn in verband met de vogelgriep die in deze landen is vastgesteld.

Het dossier Vogelpest/-griep belicht onder meer het diergeneeskundig perspectief, de besmetting van de mens en de economische schade: www.nrc.nl/dossiers.

Krakercompetitie. Op 2 november begint de derde editie van de Nationale Krakercompetitie, een wedstrijd in zoeken op internet. De competitie waaraan zowel individuen als groepen kunnen deelnemen, bestaat uit vier wekelijkse ronden. Iedere ronde kent zeven lastige vragen die zijn bedacht door een team van zoekprofessionals. De competitie kan worden gespeeld door individuen of teams. Inschrijven kan op www.

nationalekrakercompetitie.nl. De zoekwedstrijd op internet wordt georganiseerd door de openbare bibliotheken met Overheid.nl, Google en NRC Handelsblad.

Thorbecke-lezing. Gerd Leers, burgemeester van Maastricht en oud-Kamerlid voor het CDA, heeft in zijn Thorbecke-lezing harde kritiek geuit op de het gebrek aan leiderschap in de Haagse politiek. De volledige tekst van de lezing staat op www.nrc.nl/opinie.