Tv-presentator Pierre van Ostade overleden

Pierre van Ostade, in de jaren zeventig en tachtig bekend als stem buiten beeld in de tv-spelshows van Berend Boudewijn en Willem Ruis, is gisteren op 88-jarige leeftijd overleden. ,,En Pierre, wat hebben ze gewonnen?'' luidde de standaardvraag van de presentator, waarna Van Ostade in standwerkerstermen de prijzen beschreef. Vanaf de jaren dertig leidde hij een cabaretgroepje dat veel in Noord-Brabant werkte, en kort na de oorlog ook optrad voor de KRO-radio en bij Philips Experimentele Televisie. Later presenteerde Van Ostade, onder de naam Gaston Huysmans, een platenprogramma bij radio Veronica. Zijn tv-carrière zette hij voort als Magister Philippus in de kinderserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? De laatste jaren woonde hij in een verpleeghuis in Bladel.