Televisie Overige Films

Con Air (Simon West, 1997, VS). Climaxrijke formule-film in het genre van de high-tech-actie. Criminelen, onder wie psychopaat John Malkovich en seriemoordenaar Steve Buscemi, maken zich meester van het vliegtuig dat hen transporteert. De onschuldig veroordeelde Nicolas Cage meldt zich als geheime bondgenoot van de autoriteiten. SBS6, 20.30-22.35u.

Along Came a Spider (Lee Tamahori, 2001, VS/Dld). Tweede verfilming, na Kiss the Girls (1997), van een aan politiepsycholoog Alex Cross gewijde thriller van James Patterson. Morgan Freeman geeft mooi gestalte aan de introspectieve hoofdpersoon, in wat verder Amerikaanse misdaadroutine blijkt te zijn. Net5, 22.25-0.15u., onderbroken door reclame.

.Svadba/The Wedding (Pavel Lungin, 2000, Fr/Rusland/Dld). Romantische komedie is tegelijkertijd een politieke bewogen portret van een Russische micro-kosmos. Ex-fotomodel keert terug naar haar geboortedorpje en vraagt haar jeugdliefde ten huwelijk. Feestelijkheden worden onder meer verstoord door een jaloerse ex die een maffiabaas blijkt te zijn. Canvas, 23.10-1.05u.

.Bread and Roses (Ken Loach, 2000, GB/Fr/Dld/It/Zwitserl). Britse arbeidersfilmer Loach verklaart zich dit keer solidair met de militante vakbond van Latijns-Amerikaanse schoonmakers in Los Angeles. Loach vertelt een oud verhaal over arbeid en kapitaal, maar hij doet dat heel genuanceerd, met begrip voor de motieven van de proletariërs die zich helemaal niet willen verenigen, maar alleen maar rijk willen worden. Ned.3, 23.55-1.45u.

Tina: What's Love Got To Do with It? (Brian Gibson, 1993, VS). De onvermoeibare rock-ster Tina Turner hield zelf een oogje in het zeil bij verfilming van haar autobiografie. Vlak portret volgt chronologisch haar levenswandel zonder dat we haar echt leren kennen. Onbedoeld wekt Ike onze sympathie als een hartverscheurend pathetische verliezer. BBC1, 0.35-2.30u.