Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met hoboïst/dirigent Werner Herbers en oprichter van de Ebony Band. De band legt zich toe op het uitvoeren van vergeten en verloren gewaande muziek uit het interbellum. Morgen dirigeert hij in de Zaterdagmatinee het Metropole Orkest in een programma onder de titel Van Berlijn tot New York. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Een gesprek met de fotograaf Hans Aarsman en besprekingen van onder meer de roman Ghost Town van Patrick McGrath en de film Masterclass van Hans Teeuwen. In het laatste uur vertelt kunstenaar Florentijn Hofman over zijn projecten, waaronder een tien meter hoog konijn van sloophout, een muskusrat van riet voor daken en de 22 bijna ordinair blauw geschilderde huizen aan de Beukelsdijk in Rotterdam. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met grafisch vormgever Anthon Beeke, coördinator van de docentengroep aan de Design Academy in Eindhoven. Hij praat over de Dutch Design Week en de tentoonstelling The Graduation Show, met werk van eindexamenstudenten. Radio 1, 0.04-0.45u.