Pesten

Ik zit nu net in groep 7 en de juf bij ons in de klas doet elke week op vrijdag een kringgesprek. De eerste week ging het over pesten. Kinderen die (vroeger) gepest werden mochten er iets over zeggen. Er zit één jongen in mijn klas (ik vind hem heel aardig) en hij heeft lang haar. Ze scholden hem uit voor meisje. Omdat hij ook wel vaak met meisjes omging. In onze klas kreeg hij een vriend. Ze waren altijd samen, maar op de een of andere manier hadden ze steeds knallende ruzie. De jongen met de lange haren kan snel boos worden en er flink op los slaan. Soms lokken de kinderen hem uit. Als hij dan boos wordt kunnen ze hem de schuld geven. Toen we het kringgesprek afsloten moest iedereen om de beurt zeggen dat ze nooit meer zouden pesten. Ik vind het heel stom dat er wordt gepest en ik vind dat kinderen dat niet meer mogen doen. Diegene die wordt gepest voelt zich heel rot en soms vertellen ze het niet eens aan hun ouders.

Eigen nieuws van Jacky Hooft, 10 jaar,

uit Amsterdam