Internet Voorkeur

Windenergie. De windmolens op zee blijven de Tweede Kamer bezighouden. Het kabinet mag van de Kamer maar 500 miljoen euro subsidie geven voor twee geplande windmolenparken, maar er is verder wel geld voor de ontwikkeling van duurzame energie. Zo ontstaat concurrentie tussen plannen voor windenergie, zonne-energie en energie uit biomassa. Een analyse van toekomstige windparken op zee is onlangs gemaakt door het Centraal Planbureau. Daarop is voortgeborduurd door het ingenieursbureau Ecofys.

Wie meer wil weten over de voordelen kan terecht op de website van de milieubeweging Greenpeace, een warm voorstander. Veel wetenschappelijk onderzoek staat op de site van het Energieonderzoek Centrum Nederland ECN. Wie meer wil weten over het gebrek aan voordelen van windenergie wordt goed bediend door de site van ir. J.A. Halkema, wind-energy.nl. Veel informatie geeft verder een aflevering van de televisierubriek Zembla (VARA en NPS). De uitzending, van 4 november 2004, is te vinden in het archief van de website van het programma. Tik bij google de trefwoorden zembla en windmolens en u komt op de juiste plek.

www.cpb.nl

www.ecofys.nl/publicaties

www.greenpeace.nl

www.ecn.nl

www.wind-energy.nl