Heks Fieke

De eerste dag dat heks Fieke naar de heksenacademie ging verliep vol heksenstreken. Tijdens de les kruidendrankjes maken, had ze niespoeder in de grote ketel gedaan die op het vuur stond te pruttelen. Iedereen liep te hoesten en te proesten. Het werd een grote chaos en gelukkig had niemand het gezien, zodat het voor heks Fieke goed af liep.

Met haar twee vriendinnen heks Hetty en heks Gwendolien had ze 's middags een drankje ingenomen waardoor ze onzichtbaar werden. Tijdens de pauze hadden ze alle veters losgemaakt en met de verkeerde schoenen vastgestrikt zodat alle leerling-heksen met de schoenen aan elkaar vastzaten en geen kant op konden.

Met zijn drietjes hadden ze de grootste lol.

Ze hadden jeukpoeder boven de lunchtafels gegooid van de professoren, en toverden met hun toverstokjes dat hun nagels in een reuzentempo groeiden, en zij zulke lange nagels kregen dat ze zich niet konden krabben.

Met de lessen in de middag waren ze wat voorzichtiger. De meeste leerling-heksen waren boos vanwege het gestruikel en hadden blauwe plekken op hun knieën. De professor die vanmiddag les gaf, professor Kierewiet, had zulke lange nagels gekregen dat hij zijn toverstafje niet vast kon houden. Hij moest met zijn voeten krabben van de jeuk op zijn benen. Hij was erg geïrriteerd geworden en gaf alle leerlingen straf. Gelukkig wist niemand iets van de heksenstreken af.

Heks Fieke, heks Gwendolien en heks Hetty besloten dat het voor vanmiddag genoeg was. Ze hadden nog genoeg streken over voor het hele jaar. En morgen begon weer een nieuwe dag!

Eigen heksenverhaal van Nienke

Verhoeven, 10 jaar, uit Son