Vervuiling in water New Orleans

Uit de eerste analyses van het water dat de stad New Orleans overstroomde na de orkaan Katrina, blijkt dat vooral de concentraties zware metalen en bacteriën verhoogd waren. Ecologen van de Universiteit van Louisiana hebben dat aangetoond in watermonsters die ze tijdens de overstroming in de stad en in een afvoerkanaal hebben genomen (Environmental Science & Technology, 11 okt). De watervervuiling was vergelijkbaar met overstromingen na eerdere orkanen in het gebied. Dat bewoners er nu toch meer aan zijn blootgesteld, omdat vooral omdat nu ook de stad overstroomde en niet alleen het buitengebied. In de binnenstad liepen de concentraties lood, arsenicum en chroom op tot boven de drinkwaternorm. Dat kan de vissen schaden in het Pontchartrain-meer waarin het water wordt geloosd. Benzeen en tolueen uit benzine leverden minder problemen.