U2;i

Afgelopen week trad de Ierse band U2 op in New York. Een mooie aanleiding, vond ook de Stellan Holm Gallery, om de band en de galerie wat extra aandacht te geven. Officieel is de tentoonstelling bedoeld om het werk van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn te exposeren. Corbijn is al 22 jaar huisfotograaf van de

U2&i

Afgelopen week trad de Ierse band U2 op in New York. Een mooie aanleiding, vond ook de Stellan Holm Gallery, om de band en de galerie wat extra aandacht te geven.

Officieel is de tentoonstelling bedoeld om het werk van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn te exposeren. Corbijn is al 22 jaar huisfotograaf van de band en heeft een nieuw boek uit: U2&i. Het kost
98 euro en staat vol met spannede citaten van beroemde vrienden van U2: ex-president Bill Clinton, auteur Salman Rushdie, model Helena Christensen.

U2’s zanger Bono zegt zelf:

?When I first met Anton I had one request… make me look tall, skinny, intelligent with a sense of humor.?
?So you wanna look like me, was his reply. So there goes Anton Corbijn, God?s height, new Dutch master, a funny man, a serious photographer, a silent movie maker who can dance, with a retrospective in one of the great museums of the world. So, what?s his problem? Anton, as it turns out, wants to be a drummer.?

De opening was in een achterafstraat in de galeriewijk Chelsea. Desondanks drommen honderden fans samen bij de opening zondag, hopend op een verrassingsbezoek van de band. Zoals Jean-Paul Eland, uit Breda. ?Ik ben hier voor U2. Corbijn en zijn foto?s? Ook mooi. Maar ik ben hier voor U2.?

Bono kwam langs. Corbijn bleef onzichtbaar. En de foto?s zijn nog tot en met zaterdag te zien. Daarna rest alleen nog het boek.

    • Freek Staps