Televisie Overige Films

Pi li huo/Thunderbolt (Gordon Chan, 1995, Hongkong). Vechtvehikel voor Jackie Chan, uit de tijd dat hij nog niet in Amerika was doorgebroken. Veronica, 20.30-22.30u., met reclame.

.C'eravamo tanto amati (Ettore Scola, 1974, Italië). Scola onderzoekt zijn teleurstelling over ,,het smartelijke bederf van de Italiaanse democratisering'' in briljante satirische komedie over de lotgevallen van drie vrienden uit het verzet, van de bevrijding tot 1974. Arte, 20.40-22.45u.

La maison assassinée (Georges Lautner, 1988, Frankrijk). Thriller met sociologische pretenties, gesitueerd op het Franse platteland vlak na de Eerste Wereldoorlog. Jongeman Patrick Bruel wil wraak nemen op vermoedelijke moordenaars van zijn familie. Nog voor hij kan toeslaan, laten deze echter stuk voor stuk het leven. TV5, 22.25-0.15u.

The incredibly true adventures of two girls in love (Maria Maggenti, 1995, VS). Behoorlijk goed gemaakte lesbische `love story' tussen twee meisjes van 17. De een (Nicole Ari Parker) is een Afrikaans-Amerikaanse uit een beschermd milieu, die nog nooit over homoseksualiteit heeft nagedacht. De ander (Laurel Hollomon) is een doorgewinterde roodharige rebel, die James Dean imiteert en in het `lesbische gezin' van haar tante woont. ARD, 1.05-2.35u., nagesynchroniseerd.

The Right Stuff (Philip Kaufman, 1984, VS). Adaptatie van Tom Wolfe's boek over de eerste Amerikaanse ruimtevaarders van het Mercury-project en hun idool, testpiloot Chuck Yeager, werd een overdonderend Amerikaans epos over heldendom-vóór-Vietnam, met licht-ironische aandacht voor de sociale en psychologische achtergrond der hoofdpersonen. ZDF, 1.15-4.20u.

Rubdown (Stuart Cooper, 1993). Een sportmasseur wordt ingehuurd om iemands vrouw te verleiden zodat de echtgenoot kosteloos kan scheiden. Maar er vallen doden. Matig. BBC1, 1.20-2.55u.