Televisie Film van de dag

Notting Hill (Roger Michell, 1999). Iedereen die de zender Arte kan ontvangen, moet vanavond naar Ettore Scola's C'eravamo tanto amati kijken, een van de mooiste films die er ooit werd gemaakt. Notting Hill is echter een goed alternatief. In deze film krijgt Hugh Grant alle gelegenheid om zijn stuntelige charme uit te serveren, ditmaal aan Julia Roberts. Julia Roberts speelt Anna, een mega-Hollywoodster die op een dag het rommelige leven en de boekwinkel van William (Grant) binnenwandelt. Ze worden verliefd, natuurlijk, maar ongekend charmant en plezierig. Scenarioschrijver Richard Curtis (o.a. de tv-serie Blackadder) heeft een zwaarder stempel op de film gedrukt dan regisseur Roger Michell. Het resultaat is een sprookjesfilm met perfect in elkaar gezette verleidings- en uitmaakscènes. Hoogtepunt is het verjaardagsetentje waar William zijn beroemde geliefde aan zijn vrienden voorstelt.

Net5, 20.30-22.55u.