Talpa stopt met talkshow

Thuis, Talpa's talkshow waarin `vijf uitgesproken persoonlijkheden hun eigen kijk op het nieuws van de dag geven', zal voor het laatst op 28 oktober worden uitgezonden.

Het programma, dat gemiddeld rond de 100.000 kijkers trok, wordt vanaf maandag 31 oktober om 18.00 uur vervangen door de politieserie Commissaris Rex, gevolgd door de comedie Samen en het programma Big Brother.

Naast tegenvallende kijkcijfers was er veel kritiek op het programma, onder meer omdat de rolverdeling tussen de presentatoren niet duidelijk werd voor de kijkers. Over de toekomst van Froukje de Both en Angela Groothuizen bij Talpa is volgens een woordvoerder nog geen beslissing genomen. Presentatrice Victoria Koblenko zal in ieder geval nog meespelen in een nieuwe politieserie Van Spijk die voor begin 2006 staat gepland. De presentatoren Winston Gerschtanowitz en Gordon, die al optreden in enkele andere Talpa-programma's, hebben een vast contract.

Ook de website van Thuis, www.talpa.tv/thuis, wordt opgeheven volgens de woordvoerder van Talpa die verder benadrukte dat het schuiven met en het vervangen van programma's van alle tijden is.