Renault topman over hybride auto's

In NRC Handelsblad van 7 oktober doet u verslag van de kritische opmerkingen van een Renault-topman over de snelle opmars van de hybride personenauto's. Het grappige is dat General Motors ruim een jaar gelden in exact dezelfde woorden de productie van hybriden afwees (bad bussines, hybrids make no sense).

Een jaar later kondigde GM aan dat het een hele serie hybrides in productie gaat nemen. Daimler, BMW, Volkswagen, Audi en Ford hebben allemaal dezelfde U-bocht genomen. We zullen zien wat er van de kritische sfeer bij Renault overblijft als de hybride van Nissan (partner van Renault) het goed doet op de markt. Overigens komen er ook diesel-hybriden aan (o.m. van DaimlerChrysler/ Mercedes Benz). Daarmee vervalt het voornaamste argument tegen de hybride, nl. dat hij meer brandstof zou verbruiken en dus duurder in gebruik en slechter voor het milieu zou zijn dan een diesel. De nieuwe types combineren de voordelen van beide systemen.