Internet Voorkeur

Op twee november begint de derde editie van de Nationale Krakercompetitie, een behoorlijk pittige wedstrijd in zoeken op het internet. De wedstrijd waaraan zowel individuen als groepen kunnen deelnemen, bestaat uit vier wekelijkse rondes.

Iedere ronde bestaat uit zeven lastige vragen die zijn bedacht door een team van zoekprofessionals uit diverse disciplines. Zij lieten zich inspireren door de vele vragen die ze in hun dagelijkse praktijk tegenkomen.

De competitie kan worden gespeeld door individuen of teams. De inschrijving - via www.nationalekrakercompetitie- is gratis en er zijn diverse prijzen te winnen zoals een reis voor 2 personen naar Barcelona, een overnachting met diner in het Boekenhotel, een koelkastje van Google (collectors item), dure dinerbonnen enz.

De krakervragen zijn in de vorm van een verhaaltje gesteld, prikkelen de verbeelding, gaan over allerlei interessegebieden en confronteren de deelnemer met onvermoede internetbronnen.

De competitie trok in 2004 meer dan 4000 enthousiaste deelnemers.

De zoekwedstrijd op het internet wordt georganiseerd door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met Overheid.nl, NRC Handelsblad en Google.

www.nationalekrakercompetitie

Rectificatie / Gerectificeerd

In de rubriek Internet Voorkeur (13 oktober, pagina 25) werd melding gemaakt van de Nationale Krakercompetitie. De juiste naam van de internetsite van deze wedstrijd in zoeken op het internet luidt: www.nationalekrakercompetitie.nl