Het Paard van Sinterklaas

Winky vliegt van China naar Nederland waar haar vader een restaurant heeft. Ze is nog maar of al zes, dat is maar hoe je het bekijkt. Ze is jong genoeg om te dromen en oud genoeg om na één dag al nooit meer naar school te willen op het Waddeneiland waar ze komt te wonen. Gelukkig ziet ze in een duinweitje Saar staan, een oude, lieve pony. Thuis zijn ze niet erg enthousiast, haar moeder is bang voor paarden en haar vader heeft het domweg te druk. Als haar moeder terug moet naar China, mag Winky leren paardrijden in de stal bij tante Cor, de eigenaresse van Saar. Nu raakt Winky's hart vervuld met maar één grote wens: een eigen paard. Ze is dolblij dat ze Saar heeft, die haar wortels lust en van haar aaien geniet. Maar Saar is oud en sterft en dan is Winky alleen in de Hollandse winter. Dan vertellen ze op school dat bij de Hollandse winter Sinterklaas hoort, een man op een prachtig paard, die alle wensen van kinderen vervult. Tamara Bos schreef het scenario en slaagt erin zowel op het niveau van Winky te blijven, als de harten te raken van iedereen die nog in de magie van Sinterklaas gelooft. Een juweel van een jeugdfilm.

Het Paard van Sinterklaas. Regie: Mischa Kamp. Met: Ebbie Tam, Aaron Wan, Han Yi, Betty Schuurman, Jan Decleir, Mamoun Elyuonoussi, Sallie Harmsen. In: 55 bioscopen.