Directeur CPB weg

Henk Don, de directeur van het Centraal Planbureau (CPB), legt op 1 februari volgend jaar zijn functie neer. De 51-jarige Don is dan elf jaar directeur van het CPB geweest.

Don kondigde gisteren zijn vertrek aan en liet weten dat hij op zoek wil naar een parttime baan. De aankondiging kwam voor medewerkers bij het CPB niet als een verrassing. Dons keuze heeft te maken met persoonlijke omstandigheden: de zorg voor zijn dochter die Don na het overlijden van zijn vrouw eind vorig jaar op zich heeft genomen, valt niet te combineren met zijn functie bij het CPB.

Het Planbureau is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Het kabinet beslist over de benoeming van de directeur. Don volgde in 1994 Gerrit Zalm op, die minister van Financiën werd in het kabinet-Kok I.