Chatten op twee platforms

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo en het softwarebedrijf Microsoft gaan samenwerken om hun chatprogramma's – voor korte snelle berichten zoals de MSN-instant messenger van Microsoft – op elkaar aan te sluiten. Met die programma's kan de gebruiker snel en online met anderen communiceren die op hetzelfde platform zitten. Hij kan bovendien zelf bepalen wie hij wel en niet tot zijn kring van gesprekspartners toelaat.

Met hun alliantie richten de twee bedrijven hun pijlen op marktleider AOL, de grootste Amerikaanse internetaanbieder. In de VS heeft Yahoo 22 miljoen klanten die berichten uitwisselen, MSN van Microsoft 27 miljoen en AOL 51 miljoen. Ook in Nederland worden MSN en Yahoo op grote schaal gebruikt. De alliantie is ook een antwoord op de plannen van internetzoekmachine Google, dat een belang zou willen nemen in AOL, mogelijk in samenwerking met het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast.