www.nrc.nl

NRC-correspondent Freek Staps houdt een weblog bij over het leven in New York. In zijn recentste `posting' bericht hij over de stewardessen en hun vakbonden in Amerika. Die boos zijn erg boos op Jody Foster over de rol de stewardessen spelen in haar laatste film. In de film Flightplan verdwijnt haar filmdochter in een vliegtuig. De stewardessen vinden dat zij negatief worden uitgebeeld in de film. De vakbonden, die 80.000 stewardessen vertegenwoordigen, roepen op tot een boycot, maar de film draait gewoon door en is op het ogenblik veruit de populairste film in de Verenigde Staten. Verder onder meer Armin van Buuren, de Nederlandse dj die vorig weekend in een bomvolle club in New York speelde, waarna hij snel terug moest naar Nederland om af te studeren en The New York Times die uitnodigt tot het lezen van boeken met een 'Great Read in the Park'. http://weblog.nrc.nl/

In de schaakrubriek van Hans Ree, die tweemaal per week verschijnt, deze keer aandacht voor het schaaktoernooi in Stepanakert, de hoofdstad van Nagorno Karabach. Er spelen twee Nederlanders mee in dit toernooi: Ivan Sokolov in de hoofdgroep, die zeer sterk bezet is, en de nieuwe grootmeester Erwin l'Ami in de de tweede groep.

De internetrubriek Beet, www.nrc.nl/beet, brengt de consument op de hoogte van nieuwe beeldschermen waarop je als buitenstaander niet zomaar kunt meekijken. Zelf een mooi beeld op je laptop, maar hoe minder anderen daarvan zien, hoe beter. Het nieuwe scherm bestaat eigenlijk uit twee schermen met daartussen een filter. Wie er recht voor zit ziet een goed beeld. Onder een hoek verandert het plaatje in een blokjespatroon.