Wraak van broers

De gimmick van de Amerikaanse actiefilm Four Brothers is dat twee van de broers uit de titel wit zijn en twee zwart. Ze werden allemaal geadopteerd door een witte vrouw, die in de eerste scène tijdens een overval op een winkel in Detroit wordt doodgeschoten. Dat roept om wraak en de vier broers, onder meer gespeeld door Mark Wahlberg en André Benjamin, beter bekend als muzikant André 3000 van Outkast, nemen die wraak minstens zo inventief en wreed als de slechteriken dat doen. John Singleton, ooit veelbelovend debutant met BoyZ N the Hood (1991) regisseerde Four Brothers, en de sociale aspecten van zijn verhaal overleven de kogels niet.

Four Brothers. Regie: John Singleton, Met: Mark Wahlberg, André Benjamin, Tyrese Gibson, Garrett Hedlund, Chiwetel Ejiofor. In: 55 bioscopen.