Televisie Overige Films

Taking Care of Business / Filofax (Arthur Hiller, 1990, VS). Voortvluchtige autodief James Belushi vindt de agenda van gefortuneerde reclameman Charles Grodin en neemt diens levens over. Satirische actiekomedie. Veronica, 20.30-22.30u.

The Astronaut's Wife (Rand Ravich, 1999, VS). Echo van Rosemary's Baby klinkt door in psychologische griezelfilm waarin astronaut Johnny Depp zijn vrouw misschien wel zwanger heeft gemaakt van een buitenaards wezen. Talpa, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

.Pauline & Paulette (Lieven Debrauwer, 2000, België/Nederland). Innemende, veelbekroonde tragikomedie annex sprookje vol rode rozen. Met Dora van der Groen als de geestelijk onvolgroeide dame op leeftijd Pauline en An Petersen als de tot haar veroordeelde zus Paulette. Arte, 22.40-23.55u.

Protocol (Herbert Ross, 1984, VS). Politici krijgen een lesje in democratie in komisch vehikel voor Goldie Hawn volgens het stramien van Private Benjamin. Serveerster verijdelt moordaanslag op Oosters staatshoofd en krijgt baantje op het doortrapte State Department. BBC1, 0.40-2.10u.

08/15 (3) (Paul May, 1955, West-Duitsland). Laatste van drie speelfilms, naar de roman van Hans Hellmut Kirst, over opleiding en praktijkervaring van een pientere Duitse doorsnee-soldaat uit de Tweede Wereldoorlog. Een van de grootste kassuccessen uit de Duitse jaren vijftig maakt anti-militaristische pretenties nauwelijks waar. ZDF, 0.45-2.20u., zwart-wit.

Himalaya - l'enfance d'un chef (Eric Valli, 1999, Frankrijk/Engeland/Zwitserland/Nepal). Speelfilmdebuut van Franse fotograaf en reisfilmmaker Valli werd gedraaid in een afgelegen gebied in het Noord-Westen van Nepal. Relatief spannend verhaaltje over de opvolging van een omgekomen karavaanleider, maar de attractie van de film schuilt in de opzienbarende natuurbeelden. ARD, 1.00-2.45u.