Leven en liefde

In Cédric Klapisch' vervolg op L'auberge Espagnole, over zeven internationale studenten die in Barcelona studeren, worstelen de personages – die richting de dertig gaan – met het leven. De studententijd is over, er moet gewerkt worden en gekozen in de liefde. De eeuwige twijfel over partnerkeuze wordt verbeeld door de metafoor van de Russische poppetjes: zit er achter elke vrouw niet een andere, even leuk, mooi en spannend, die aan je voorbijgaat? Xavier is schrijver als hij topmodel Celia ontmoet. Is zij de ware? Of toch zijn ex Martine (Tautou)? Of Engelse Wendy? Les poupées Russes is een wat lange, maar vlotte en bij vlagen zeer geestige film. Klapisch filmde digitaal in Parijs, Londen en Sint Petersburg en laat flink wat montagegrappen los om de vaart er vooral in te houden.

Les poupées Russes. Regie: Cédric Klapisch. Met: Romain Duris, Kelly Reilly, Audrey Tautou. In: 9 bioscopen