Krasloze stuntauto

De hoofdpersoon van Transporter 2 is chauffeur Frank Martin, met zijn auto zo onoverwinnelijk dat het metaal na twee uur onwaarschijnlijke stunts nog geen krasje heeft opgelopen. In de achterbak bewaart Martin, weer gespeeld door de uitgestreken Jason Statham, een extra pak voor als hij toch een krasje krijgt. Inzet van alle absurde gevechten en achtervolgingen is een rijk jongetje, aan wie de chauffeur heeft beloofd dat hem nooit iets ergs zal overkomen. Dat gebeurt dan ook niet, al wordt hij gekidnapt en ingespoten met een dodelijk virus. Transporter 2 is geschreven en geproduceerd door Luc Besson, die in deze Amerikaanser dan Amerikaanse actiefilm toch nog wat Franse accenten wilde stoppen. Een inspecteur uit Parijs leert de politie van Miami een croque monsieur maken.

Transformer 2. Regie: Louis Letterier. Met: Jason Statham, Amber Valletta. In: 30 bioscopen.