Kidman als heks

Er schijnen mensen te zijn, veel mensen, die Will Ferrell een komische komiek vinden. Voor die mensen is dit stukje, want de rest kan beter niet naar Bewitched gaan. Ferrell speelt een ras-egoïstische Hollywoodster aan het eind van zijn retour: hij móet nu een rol in een tv-serie aannemen. Het wordt de remake van Bewitched uit de jaren zestig. Ze moeten alleen nog een actrice vinden die even schattig haar neus kan wiebelen als Elizabeth Montgomery in het origineel. Nicole Kidman speelt Isabel, een echte heks die als in een sprookje op zoek is naar een echt leven, zonder magie, met echte liefde, en zo in Los Angeles belandt. En ze heeft een schattige neuswiebel, dus wordt zij, o ironie, heks die geen heks meer wil zijn, gekozen voor de rol van een heks die niet mag laten weten dat ze heks is. De verwikkelingen slingeren heen en weer in een tamelijk losse opeenvolging van scènes die vooral twee bijrolacteurs de ruimte geven om er nog iets van te maken: Michael Caine als Isabels joyeuze vader en Shirley MacLaine als haar moeder-in-de-serie, die ook een echte heks blijkt te zijn.

Bewitched. Regie: Nora Ephron. Met: Nicole Kidman, Will Ferrell, Michael Caine, Shirley MacLaine, Jason Schwartzman. In: 35 bioscopen.