Jan maakt amok

Folie privée is, hoe kan het anders met een film uit Wallonië, een rauwe film. Jan (coscenarist Kris Cuppens) kan maar niet in het reine komen met het feit dat zijn veel jongere vrouw van hem gaat scheiden, een nieuwe jonge minnaar heeft en vooral dat hij de voogdij over zijn zoontje aan zijn vrouw afgestaan heeft. Jan maakt amok. Hij weigert het huis te verlaten, gaat met meubels gooien, etc. Dat levert scènes op die pijnlijk zijn om naar te kijken. Wat een emoties. Maar wel allemaal in één register. Extreme pijn, extreme woede, extreme agressie, extreem verdriet. De film is iets meer dan een uur, maar de (extreme) gekweldheid laat zich moeilijk beleven. Bloot slaat dood, ook naakte emoties. Regisseur Lafosse en acteur/scenarist Cuppens zijn zelf gescheiden, maar moet je je eigen therapie zo op het doek smijten?

Folie privée. Regie: Joachim Lafosse. Met : Kris Cuppens, Catherine Salée, Vincent Cahay, Mathias Wertz. In: Filmschuur,