Internet Voorkeur

Steeds meer striptekenaars laten hun werk zien op het internet. Veertien van hen hebben hebben een eigen stripweblog opgericht onder de naam strips.blogo.nl. Onder de deelnemende tekenaars bevinden zich Floor de Goede, Lectrr, Michiel van de Pol, Nozzman, Margreet de Heer en René Leisink. Zij leveren elke week hun bijdrage aan Strips.blogo.nl, dus de bezoeker kan elke dag een nieuwe strip en een nieuwe cartoon bekijken.

Naast strips biedt de weblog ook nieuws, niet alleen over het getekende verhaal, maar ook over cartoons, comics, manga en webcomics. Verder houdt de website een agenda bij van stripbeurzen en -exposities. Bezoekers van de website worden opgeroepen om te reageren en `interactief te communiceren' met de stripmakers van de site. Ook suggesties van lezers voor speciale strips zijn welkom. Strips.blogo.nl is een initiatief van Stichting Clickburg die Nederlandse webcomics wil te promoten. Voorzitter René van Densen is zelf een van de deelnemende tekenaars. `Via deze nieuwe brede weblog hopen we een nieuw publiek aan te boren, dat op internet nog niet zo goed zijn weg naar leuke online strips weet te vinden'. Strips.blogo.nl een dochterpagina van Blogo.nl, een netwerk van weblogs mensen met een bepaalde passie, zoals reizen, wijn, honden en het moederschap. Een Belgische weblog over strips is te vinden op http://stripeljee.web-log.nl/