Hond zoekt hulp

Jolige Duitse jeugdfilm waarin een excentriek gezin zich over een weggelopen hond ontfermt die kan praten en als rijke erfgenaam door een moordlustig duo wordt achtervolgd. Johanna ter Steege en Ulrich Thomsen (van Festen) spelen de ouders van Felicia en Felix. Moeder is tamelijk kordaat, soms op het knorrige af, vader is een verstrooide uitvinder en Felix een eenzaam jongetje dat liefst in zijn Hobbes-tijgerpak rondloopt. Dat pak maakt deel uit van de uitgekiende vormgeving, het beste element van Sergeant Pepper van de Duitse regisseur Sandra Nettelbeck (bekend van de behaagzuchtige Bella Martha). Deze film is nogal voorspelbaar met zijn Snuf-en-Snuitje schurken (de één kenau, de ander nicht), zijn kloeke kinderen en schattige dieren. Aardig vermaak voor de vakantie van de basisschool.

Sergeant Pepper. Regie: Sandra Nettelbeck. Met: Johanna ter Steege, Ulrich Thomsen, Neal Thomas, Carolyn Prein, Barbara Auer. In: 11 bioscopen.