Een op de 400 Amerikanen leeft op straat ? in de regen

Het weer wordt nu ook in New York minder en dat betekent dat de daklozen de straten verlaten. Deze foto is recent gemaakt, hier zag het er nog zonniger uit voor ze. Daklozen blijven een actueel onderwerp voor de Amerikaanse media, zeker omdat de economie er vrij goed voor staat, het aantal banen groeit –

Een op de 400 Amerikanen leeft op straat ? in de regen

Het weer wordt nu ook in New York minder en dat betekent dat de daklozen de straten verlaten. Deze foto is recent gemaakt, hier zag het er nog zonniger uit voor ze.

Daklozen blijven een actueel onderwerp voor de Amerikaanse media, zeker omdat de economie er vrij goed voor staat, het aantal banen groeit - op de recente daling door orkaan Katrina na - en de werkloosheid is daarom op een relatief dieptepunt beland: 5,1 procent.

De grootste krant van de VS, USA Today, maakte er vandaag het belangrijkste stuk van de dag van. Een op de 400 Amerikanen is dakloos; in totaal 727.000 mensen. Wat voor Amerikanen dat zijn?

? 53% is alleenstaande volwassene
? 42% zwerft met echtgenoot (m/v) en kinderen
? 5% is jonger dan 18 en leeft zonder ouders op straat.

De problemen van daklozen gaan verder dan het ontbreken van een dak boven het hoofd:

? 29% heeft een alcohol- of drugsprobleem
? 25% is geestelijk ziek
? 11% is oorlogsveteraan.

Opvallend is het bovengemiddeld aantal daklozen in warmere staten als Californië, Florida en Texas. Maar ook New York scoort hoog. Hier leven 48.000 mensen op straat, tegen 8 miljoen inwoners.