Een groene en een rode knop

Erwin van Hasselt (35) werkte tot voor kort aan de ontwikkeling van IP-TV bij telecommunicatiebedrijf KPN. Nu werkt hij daar nog steeds aan, maar dan bij een ander bedrijf – het Finse Satama – en op een andere manier. Hasselt is tot de directie van Satama Nederland toegetreden en werkt nu aan de vormgeving van digitale televisie. Een voorbeeld: met digitale televisie krijgt de kijker straks op zijn scherm een menu te zien, waarin hij kan kiezen om bijvoorbeeld een programma op te nemen of via sms mee te doen aan een quiz. ,,Ik zie mijn ouders dat niet zo snel doen. Maar als het heel eenvoudig is, met een groene en een rode knop op de afstandsbediening, doen ze het wel. Dat gaan wij vormgeven.'' Hasselt werkte tien jaar geleden bij Planet Internet, toen er nog mensen waren die twijfelden of het iets zou worden met internet. Van Hasselt ziet een parallel met digitale televisie. ,,Over vijf tot tien jaar is digitale televisie gemeengoed. Dan heeft iedereen het.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf