Yankees ook vroeg uit de play-offs

De honkballers van de New York Yankees zijn vannacht in de halve finale van de play-offs in de American League uitgeschakeld door de Los Angeles Angels. De Yankees, met sterspelers als Alex Rodriguez en Hideki Matsui, verloren in het Angel Stadium in Anaheim de vijfde wedstrijd met 5-3 en leden daarmee een 3-2 nederlaag in de best-of-five serie.

De Angels moeten het nu in de finale van de American League opnemen tegen de Chicago White Sox, die vrijdag de titelhouder uitschakelden, de Boston Red Sox.

De nederlaag van de Yankees zorgde voor grote ergernis bij teameigenaar George Steinbrenner. Zijn ploeg is verreweg het best betaald in het Amerikaanse profhonkbal.

De voortijdige uitschakeling was een zware tegenvaller voor de Yankees, die in 2000 voor de laatste keer de World Series wonnen. De ploeg begon het seizoen met het grootste budget en veel verwachtingen. ,,Dit is zeer teleurstellend'', zei manager Joe Torre na afloop tegen de Amerikaanse media. ,,Ik kan me niet herinneren dat ik me zo heb gevoeld. We wilden dit allemaal zo graag.''

De Yankees speelden vorig seizoen nog in de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbal. De ploeg uit New York verloor toen de zevende en beslissende onderlinge ontmoeting van de Boston Red Sox. Het team uit Boston, dat daarmee voor het eerst sinds 86 jaar de belangrijkste prijs in het Amerikaanse honkbal won, kon dit seizoen niet aan de verwachtingen voldoen.

Afgelopen weekeinde verdween weer een grote naam uit de play-offs, nadat de Atlanta Braves waren uitgeschakeld door de Houston Astros. Dat gebeurde tijdens de langste wedstrijd die ooit is gespeeld in het naseizoen van de Major League. Het duel in het Minute Maid Park in Houston duurde vijf uur en vijftig minuten. De Astros treffen in de volgende ronde de St.Louis Cardinals.