Svidler en Anand iets dichter bij koploper Topalev

De concurrenten van Veselin Topalov zijn in de elfde ronde van het wereldkampioenschap schaken in San Luis door overwinningen iets naderbij gekomen. De koppositie van de Bulgaar is niet in gevaar. Door zijn remise tegen Michael Adams heeft hij met drie partijen te gaan en 8,5 punt nog altijd een comfortabele voorsprong. Peter Svidler kwam op anderhalf punt van de leider door een overwinning in het Russisch onderonsje tegen Aleksandr Morozevitsj. Viswanathan Anand zat tegenover Roestam Kasimdzjanov, die aan zijn laatste dagen als wereldkampioen bezig is. De Oezbeek maakte één foutje in de Siciliaanse partij, wat hem noodlottig werd. Na 29 zetten was zijn tegenstand voorbij. De Indiër bracht daarmee zijn score op niveau met 6,5 punt. Judit Polgar en Peter Leko, beiden niet in grootse vorm, maakten het elkaar niet moeilijk. In een bekende variant van de Caro-Kann was het na 25 zetten remise.